Aqua gym

Gimnastica acvatică favorizează oxigenarea țesuturilor musculare datorită presiunii hidrostatice.

Roxana Chiperi trainer

Mulți oameni privesc din exterior clasele de aqua gym ca fiind clase ușoare, doar pentru persoane în vârstă sau femeile gravide. Dar aqua gym are la bază cel mai important factor pe care nici un alt tip de antrenament nu îl oferă: hidromasajul.

De ce să alegem aqua gym?

Spre deosebire de alte tipuri de antrenament unde există restricții pentru anumite probleme de sănătate, la aqua gym exista o gamă foarte mare de beneficii în ceea ce priveste miscarea:

* În primul rând persoanele supraponderale, care se miscă greu pe sol sau pe aparatele de fitness pot urma acest tip de antrenament foarte ușor, deoarece elementul acvatic constituie un mediu ideal pentru activitatea fizică grație flotabilității: apa face corpul mai ușor cu 30% și implicit mișcările se pot realiza cu mai multă ușurință. Deși mișcările sunt mai ușoare, apa opune rezistență și astfel, pentru fiecare mișcare trebuie să dublăm efortul, exercițiile fiind mult mai eficiente.

* Pentru persoanele ce au suferit traumatisme articulare sau ale coloanei, aqua gym este cel mai indicat tip de antrenament, deoarece apa formează un fel de scut care amortizează șocurile și permite astfel evitarea traumatismelor articulațiilor. Elementul acvatic ușurează și efortul coloanei vertebrale, adesea exploatată în cazul exercițiilor la sol.

* Acest tip de activitate fizică este cea mai potrivită pentru femei în timpul sarcinii. Efortul fizic depus este minim, iar aerobicul în apă îmbunătățește circulația sângelui, oxigenarea țesuturilor- necesară atât mamei cât și bebelușului; ajută femeile însărcinate să se simtă mai ușoare în ciuda faptului că au acumulat câteva kilograme în timpul sarcinii.

* Pentru persoanele antrenate, ce au o viață sportivă activă, clasele de aqua gym sunt recomandate atât pentru relaxarea și detensionarea musculaturii cât și pentru relaxarea psihică. Așa cum am spus și mai sus, principalul efect benefic asupra corpului la aqua gym este hidromasajul, ajutând foarte mult și în combaterea celulitei .

Acestea fiind spuse, vă aștept cu drag la clasele mele de aqua gym. :-)


Powered by MTS Complet Consulting